Fakiers en magiërs

Het Arabische koffieritueel

Dat men in de Arabische wereld veel en vaak thee drinkt is algemeen bekend. Maar ook koffie valt er bijzonder in de smaak. Verschillende stammen in het Midden-Oosten hebben zelfs een echt koffieritueel dat al eeuwen bestaat.

Geheel volgens Arabische traditie

De groene koffiebonen worden in een pannetje boven een vuurtje geroosterd. Familie en vrienden nemen gezamenlijk plaats op een vloerkleed. Naast het vloerkleed wordt in een speciale schaal met houtskool een vuurtje gestookt. Tegelijkertijd wordt er op het vuur ook voor kokend water gezorgd.

Wanneer de koffiebonen geroosterd zijn dan worden deze met een vijzelset fijngemalen. Daarna wordt de fijngemalen koffie toegevoegd aan het gekookte water. Hieraan worden ook vaak kruiden toegevoegd, zoals kardemom of gember. Als de koffie klaar is wordt deze in kleine kopjes geschonken, vaak op een bodempje van suiker.

Het Arabische koffieritueel zelf uitvoeren

Een Arabisch koffieritueel uitvoeren is niet moeilijk. Het vraagt wel wat tijd en geduld en uiteraard heb je er wat spullen voor nodig: een schaal om de rauwe koffiebonen te roosteren, een pannetje voor het water, een vijzelset en kleine koffiekopjes.

Wil je het doen zoals het hoort dan mag een vloerkleed niet ontbreken. Op de website van Trendcarpet kun je een keuze maken uit tal van wollen vloerkleden zodat je in alle gezelligheid je Arabische koffieritueel kunt uitvoeren. Wil je veel vrienden uitnodigen, ga dan voor een van de grotere modellen die je op de website kunt vinden. Houd je het Arabische koffieritueel liever met een select groepje vrienden, dan kun je op dezelfde website ook kleinere modellen vinden. Je hoeft zelf niet op pad te gaan om je nieuwe vloerkleed ergens af te halen: de vloerkleden van Trendcarpet worden makkelijk en snel bij jou thuis geleverd. Zo heb jij voldoende tijd om je volledig voor te bereiden op een lekker kopje Arabische koffie.

ashe