Fakiers en magiërs

Een karakteristiek Arabisch interieur

Wanneer je jouw huis of een gedeelte ervan opnieuw wilt gaan inrichten zou je eens kunnen overwegen om er een Arabisch tintje aan te geven. Een Arabische interieurstijl zorgt voor een serene, warme en gezellige sfeer, welke aanvoelt alsof je in een ver oord op vakantie bent. Je kunt deze stijl op eenvoudige wijze creëren door een aantal van de volgende zaken in je woning aan te brengen.

Het kleurgebruik

Om de basis te leggen voor een Arabisch interieur zul je allereerst het kleurgebruik moeten bepalen. De wanden worden doorgaans in warme en neutrale kleuren geschilderd, waarop vervolgens felgekleurde accenten kunnen worden aangebracht. Je kunt echter ook kiezen voor wat excentriekere kleuren zoals turquoise of smaragdgroen. Dit zijn kleuren die uitstekend passen bij een Arabisch thema.

De meubels

Het gebruik van logge, zware meubelstukken moet in principe tot een minimum beperkt worden in een Arabisch interieur. Vaak heeft een luxe bank plaatsgemaakt voor grote zitkussens en is een tafel vervangen door multifunctionele krukjes en/of prachtige grote dienbladen. Wil je toch graag een paar praktische meubels aan het interieur toevoegen, kies dan voor meubilair van natuurlijke, pure en rustieke materialen zoals bamboe, teak of natuursteen. Zet in ieder geval nooit een kast van gefineerd pershout neer in een Arabisch interieur.

Decoratie

Over het algemeen is een Arabisch interieur rijkelijk gedecoreerd: van wandspiegels met rijkversierde lijsten tot prachtige Oosterse lampen; bijna alles is toegestaan zolang het maar luxe uitstraalt. Het kan behoorlijk lastig zijn om weelde in je interieur aan te brengen zonder de ruimte schreeuwerig en chaotisch te maken: veel verschillende kleuren bij elkaar, hier en daar koper- en goudtinten en een verscheidenheid aan tierelantijntjes kunnen immers al gauw een bij elkaar geraapte zooi lijken. Zorg er daarom voor dat je meubelstukken, je decoratie en je kleurgebruik goed op elkaar afgestemd zijn.

ashe