Fakiers en magiërs

Restaurant van de Arabische keuken

Het is een tijdje zwaar geweest voor restaurants met alle maatregelen en lockdowns, maar nu lijkt het er toch eindelijk op dat we samen weer echt terug naar normaal kunnen. Er is een groot aantal restaurants dat helaas de deuren voorgoed heeft moeten sluiten vanwege de coronacrisis. Dat betekent echter ook dat er nu ruimte is voor vernieuwing, en dat het moment eindelijk daar is om een Arabisch restaurant te openen, met heerlijk eten uit het Midden-Oosten op de kaart.

Arabische cuisine en thema

Het eten uit de Arabische keuken is fantastisch en steeds meer mensen ontdekken hoe gezond en natuurlijk het ook is. Dit soort cuisine is helemaal van deze tijd, en wanneer je ook het restaurant aankleedt in het romantische Arabische 1000-en-1-nacht thema, dan kan het niet anders dan dat je nieuwe klanten binnen zal halen. De truc is om je te onderscheiden van de rest van de restaurants in de omgeving, en dit kun je doen met een fantastische keuken en een sfeervolle aankleding!

Zorg er wel voor dat je daarnaast ook je voorbereidingen goed op orde hebt, voordat je de deuren opent.

Administratie

In deze voorbereidingen is je administratie natuurlijk ontzettend belangrijk om op orde te brengen. Je kunt jezelf hier een heleboel moeilijkheden mee besparen op de langere termijn, dus zorg dat je je zaakjes op orde hebt. Gelukkig hoef je hier tegenwoordig echt niet meer zo veel tijd in te steken als men nog wel denkt. Er zijn allerlei programma’s ontwikkeld om deze tijdrovende bezigheid van je over te nemen.

Dit soort software, zoals bijvoorbeeld wordt aangeboden door lime-technologies.nl, heet CRM en een goede CRM-strategie zorgt voor een vliegende start van jouw Arabisch restaurant. Bij lime-technologies.nl kun je al je klantenrelatiebeheer overzichtelijk vormgeven op een manier die past bij jouw management. Doordat je er in de fase van voorbereiding al voor zorgt dat je overzichtelijk geregistreerd hebt wie jouw nieuwe klanten gaan worden, weet je zeker dat je de eerste avond meteen een vol restaurant hebt. Met CRM-software zoals die van lime-technologies.nl, heb je dit soort zaken in een handomdraai op orde.

Ondernemingsplan

Naast een slimme CRM-strategie moet je ook een ondernemingsplan opzetten. Hierin zorg je dat alle details worden uitgewerkt die belangrijk zijn voor jouw restaurant, en dan vooral de financiële kant. Is dat wat jij van plan bent met je restaurant lucratief, en is er vraag naar in de omgeving? Hoe zit het met de omzet die je verwacht te maken, hoeveel heb je minimaal nodig en is dit in evenwicht met de energie die je verwacht dat het gaat kosten? Stel ook vast wie je concurrentie is, en hoe je je daarvan kunt onderscheiden.

Prijslijst

Op je menukaart komt natuurlijk meer te staan dan alleen de gerechten. Bedenk van tevoren wat de prijslijst voor jouw gerechten gaat zijn. Vraag niet te weinig, want dan hou je niets over. Maar vraag ook niet te veel, want dan komt niemand eten. Maak een lijst van je inkopen en vaste en variabele kosten. Kijk ook wat de concurrentie vraagt, en overweeg wat je doelgroep te besteden heeft.

ashe