Fakiers en magiërs

Liggen op een spijkerbed

Aan het liggen op een spijkerbed is in principe niets magisch. Ondanks dat je in eerste instantie zult denken, loop je geen verwondingen op wanneer je plaatsneemt op een spijkerbed. Door het enorme aantal spijker verdeeld over een relatief klein oppervlak, wordt het lichaamsgewicht netjes verdeeld. Op deze manier is het gewicht dat elke spijker draagt niet groot genoeg om de huid te doorboren.

Het spijkerbed

Doorgaans is een spijkerbed niets meer dan een rechthoekig stuk hout te grootte van een mens. In deze plank worden duizenden spijkers geslagen, welke aan de andere kant uit het hout steken. Vaak zijn de spijkers in het spijkerbed van een fakir ook nog eens erg lang, om zo het scherpe effect te vergroten.

Betonblokken

Een truc welke vaak nog toegevoegd wordt aan het liggen op een spijkerbed, is dat er bovenop de fakir ook nog betonblokken worden gelegd. Hier wordt vervolgens met een hamer op geslagen. In tegenstelling tot de angst van veel mensen, prikken de spijkers niet door de huid van de fakir, maar breken de betonblokken. De reden dat dit gebeurd is omdat de kracht van de hamer verspreid wordt over een zeer groot oppervlak van spijkers. Dit geeft een weerkaatsing van de kracht, wat resulteert in het breken van de betonblokken.

ashe